Komerčné články

Prečo lekári odporúčajú užívať morský kolagén?

Výživové doplnky kompenzujú nedostatok dôležitých prvkov bunkovej štruktúry ľudského tela. Doplniť každodennú stravu užitočným doplnkom stravy odporúčajú lekári ľuďom nad 40 rokov, ktorí sú ohrození kardiovaskulárnymi ochoreniami, artrózou a artritídou. Morský kolagén s vitamínom C má klinicky preukázané výhody.

Kolagén pre krásu a zdravie

Kolagén je špeciálny druh bielkovín, mikroskopických vlákien, ktoré tvoria kosti, kĺby, chrupavky, kožu, vlasy, nechty, zuby a ďasná.

Existujú tri hlavné typy kolagénu:

A typ. Až 80% všetkého kolagénu v tele. Je zodpovedný za rovnováhu vody a lipidov, je súčasťou kože, kostí, šliach, kĺbov a väzov.

II typ. Tvorí až 50 % proteínov tkaniva chrupavky, až 90 % zloženia chrupavky.

III typ. Je zodpovedný za hustotu, elasticitu a funkčnosť krvných ciev, od veľkých tepien až po mikroskopické kapiláry v očnej buľve, ale aj vnútorné orgány, črevá, obličky.

Bez kolagénu koža stráca pružnosť, chrupavka stráca pružnosť, zmenšuje sa objem kĺbovej tekutiny, začína sa deformácia kostí a zápal kĺbov, nechty sa vrstvia, vlasy vyblednú.

Hlavné indikácie pre použitie morského kolagénu

Vek 40+. Nedostatok kolagénu súvisiaci s vekom významne rastie. Až 70 % telesných tkanív tvorí kolagén. Čím vyšší je podiel kolagénu, tým nižšie je riziko predčasného starnutia.

Prevencia kardiovaskulárnych ochorení. Bunky krvných ciev pozostávajú z kolagénu. Čím vyššia je elasticita a hustota cievnych stien, tým nižšie je riziko arytmie, tachykardie, trombózy, infarktu a mŕtvice.

Regenerácia tkaniva po popáleninách, rezných ranách, operáciách, peelingoch. Ďalšie časti kolagénu urýchľujú regeneráciu tkaniva. Kolagénová kúra sa odporúča v boji proti striám a celulitíde.

Zdravie muskuloskeletálneho systému. Kolagén znižuje riziko zápalu kĺbov, artritídy, artrózy, osteoporózy, deštrukcie chrupavkového a kostného tkaniva.

Zdravé zuby, nechty a vlasy. Proteínové vlákna sú hlavným stavebným materiálom. Viac kolagénu – pevnejšie vlasy a nechty, nižšie riziko vzniku kazov a paradentóz.

Na čo presne je morský kolagén užitočný?

Morský hydrolyzovaný kolagén má maximálnu stráviteľnosť. Surovina kolagén pre značku Bionutrian sa získava z kože sladkovodných rýb. Po hydrolýze sa proteínové štruktúry suroviny rozložia na malé fragmenty aminokyselín – peptidy, ktoré telo rýchlo a plne absorbuje. Pre vyváženie bielkovín je potrebné prijať denne 5 gramov morského rybieho kolagénu zriedeného vo vode. 

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button